Langtur på Nordkalotten

Nå er det ganske nøyaktig fire år siden Den Store Turen på Nordkalotten sammen med Marie. En tur som jeg tror jeg vil leve videre like lenge som meg. En drøm, en skatt og en seier. En milepæl i livet som markerer et «før» og et «etter». Jeg kunne sikkert ha skrevet flere bøker om den turen, den inneholder så mye på så mange forskjellige plan. Her tror jeg ikke at jeg skal skrive så mange ord, men heller fortelle noe om turen gjennom et (lite) utvalg bilder.

Og her er link til turbloggen vår med flere bilder og turopplevelser: http://nordkalotten2010.wordpress.com/

Rovdyrstorget SarekDSC_0893 DSC_0659 DSC_0527 DSC_0408 Vår i Dividalen Vedhogst2 Vannhenting Tåke Topptur på Halti, Finlands høyeste fjell. 17.mai Ti minutter pause hver time. Drikke og litt drivstoff Telt1 Tegn for fem minutter til pause (hver time). En fast rutine. Sørpeskred i nord-Finland Stugvärd på Aktse Snøsmelting Snurrijåkkåtan Skinnsofaen vår Silkedag Satelittelefon Sarek Samelandsby i Padjelanta i Sverige Rypesteggen Rypespor Påskefrokost Påskeeggjakt i teltet påskeaften Pulken skal ned. Utfordringer på Divielva P1050493 P1050252 Møte med isfisker.Mari har soleksem Mørke kvelder i starten Morgenstrekken Midnattssol Lunsj i lyngen Lunsj i hytteveggen på Sälka i Sverige Kortfeller Kake til kaffen Inngangen til Rapadalen i Sarek. Nammasj i bakgrunnen Høytlesning Hundekjørere Matti og Stina. Hundene fra Ingen Grenser Havgahytta, statskoghytte i Dividalen Første dag. Tung stigning opp fra Kvikkjokk. Frokosthvil i soveposen DSC_0349 DSC_0289 Dividalen Dessert. Nam Bålmiddag Bjørnespor1

Fotografer er Marie Brøvig Andersen og Mari Kolbjørnsrud.

Kart

April og mai 2010

 

2 responses to “Langtur på Nordkalotten

  1. Å Mari, tenk det – fire år siden vi på denne tiden var inne i Sarek og på starten av den mest fantastiske tur jeg kan tenke meg. Det var utrolig mange gode minner som dukket fram når jeg så bildene igjen. TAKK!!

    • Så koselig med besøk av deg her inne; Marie 🙂
      Ja, for akkurat fire år siden var vi vel omgitt av furu og skjegglav, lavskriker og bål på vei opp fra Kvikkjokk. Og muligens en aldri så liten bensintørk 😉 Gode gode minner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s