Om meg

Jeg er veldig glad i friluftslivet. De stille rusleturene aleine i skogen, de lange skiturene til fjells, fellesskapet og middagene rundt bålet. Å være i bevegelse, å nyte hvilen i de gode pausene, å glede meg over flotte naturopplevelser. Naturen er et sted hvor jeg kan være med hele meg, slik som livet er, og for meg har naturen blitt et sted der jeg opplever å være nær Gud. I møte med det jordnære, bokstavlig talt. I møte med det ekte og det vakre. Naturen taler et språk som skaper gjenkjennelse og som gir næring til tro og liv hos meg.

Siden jeg gikk på Øytun folkehøyskole i Alta i 1998/99, har friluftsgleden vært en stor del av livet mitt og det har blitt mange turer og mange slags turer. Jeg liker både de korte koseturene i nærmiljøet og de lange teltturene, helst i villmarka. Og jeg elsker bål! Jeg liker å ha god tid på tur. Og på langtur har man nettopp det. Av lange turer med god tid er Nordkalott-turen våren 2010 sammen med Marie den lengste. Vi gikk på ski i 2 måneder, fra vinteren til våren i nord, og dette var en fantastisk tur på mange måter. I 2003 sykla jeg Norge på langs sammen med Gunhild, og i 1999 var jeg noen uker på loffen i Finnmark sammen med Maria. Noen eventyr har det blitt…!

Av utdannelse har jeg en fysioterapeututdannelse, en bachelor i friluftsliv og kroppsøving, og en master i diakoni. Masteroppgaven i diakoni, som jeg avsluttet høsten 2012, handler om pilegrimsvandring og diakoni. Pilegrimsvandring er noe jeg har oppdaget de siste årene og som jeg synes er veldig flott. Faglig sett er dette noe som knytter sammen både fysioterapi, friluftsliv og diakoni.

Til daglig jobber jeg i DNT (Den norske Turistforening) Oslo og Omegn. Jeg liker å skrive og jobber noe freelance som skribent. Og jeg liker foto.

Mari

 

IMG_4139

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s