Høst på Bjärka-Säby

Nya Slottet Bjarka-Saby er faktisk et slott, og er vel mest kjent som stedet Peter Halldorf har bygd opp. Dette er et vakkert sted, ikke så langt fra Linkôping i Sverige. Jeg var der en helg for noen år siden sammen med Ingunn, på høstmøte for ungdom. Ble helt betatt av Slottskafèen, som ga like gode estetiske som smakfulle opplevelser. Det er laget en bok om maten på Bjarka-Saby, som heter «Mat ar karlek». En kokebok med vakre bilder og tekster fra stedet. Den boka ble med hjem til Oslo, gitt. Første møte med Bjarka-Saby innebar turer i kald høstluft, vassing i tørt løv blant eiketrærne, tidebønnsliv, rosehage, fantastisk konsert med Maria Solheim, kloke ord av Peter Halldorf, Ylva Eggehorn og andre, nysgjerring utforsking av slottets kriker og kroker, og møte med en liten spissmus…Hit vil jeg dra tilbake på retreat en gang.

DSC_0183DSC_0163DSC_0173

DSC_0179 DSC_0180 DSC_0182

DSC_0162 DSC_0151 Noe vakkert (400) DSC_0207 DSC_0194 DSC_0211 DSC_0202 DSC_0199

Her er Bjarka-Saby, på østsiden av vannet Svartmåla:

Nya Slottet

Oktober 2010

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s