17.mai på Hardangerjøkulen

I år gikk 17.maitoget til Finse og Hardangerjøkulen. Fem jenter; Marte, Tone, Elisabeth, Hanne Marte og meg, pluss mange flere feiret grunnlovsjubileet på alternativt vis. Sludd og tåke fra morgenen og en ganske kald tur opp til Jøkulhytta på toppen. De norskeste norske var kledd i bunad og Tone var en av dem. Resten gikk for goretexen. Kransekake, hvitvin, varmende toddy og god stemning på toppen, før nedkjøring og solgløtt og mer og mer utsikt. Klaverkonsert utendørs på Finse da vi kom ned var magisk. Nasjonalromantiske Grieg-toner, varmende sol og utsikt til bre og hvite fjell. En fargerik forsamling og flagget til topps. Vakkert for øye og sjel!

Utepils i solveggen på Finsehytta, fra lokalt Mikrobryggeri Finse 1223, avslappet stemning, 17.mai-buffet og festkledde fjellfolk.

Dagen etter var årets siste skitur for min del. Da gikk vi til lille Finsenut i sol og slush. Pustet inn en god porsjon fjelluft og samlet litt overskudd.
Så da er det bare å pakke bort «Roald Amundsen» for en stund, si «takk for flotte turer» og «på gjensyn til vinteren»….!

Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (13) Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (14) Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (15)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (16)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (17)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (18)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (19)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (20)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (21)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (22)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (23) Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (26) Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (25) Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (24)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (36)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (34)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (11)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (33)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (32)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (30)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (29)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (1)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (2)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (3)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (4)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (5)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (6)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (7)Finse 17,mai. Foto Mari Kolbjørnsrud (8)Hardangerjøkulen

17.mai 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s